Sikersztorik – Csépke Szinta

Csépke Szinta (16)

Mióta edzel az Underground Funkcionális Edzésközpontban, és kihez jársz edzeni?

1,5 éve járok az Undergroundba. Cross-trainingre Kavasánszki Péterhez, súlyemelésre Dobi Leventéhez.

Milyen céllal jöttél le hozzánk? Sikerült-e megvalósítani?

Korábban is hallottam már a CrossFitről, nagyon tetszett ez a sport és  kiszerettem volna próbálni.

Sportoltál-e előtte? Ha igen, mit/miket  és hány évet?

Igen, kiskorom óta sportolok. Tornáztam 6 évig, úsztam 2 évig és aerobikoztam 3 évig.

Mit szeretsz az edződ órájában?

Azért szeretek Kavához járni edzésre, mert mindig nagyon jó hangulatúak az edzések. Az elejétől kezdve odafigyel ránk, mindenben segít, bíztat. Elhiteti velünk, hogy mindenre képesek vagyunk, ha igazán szeretnénk. Nagy szakértelemmel állítja össze az edzéstervet, és edzés közben is oda figyel, hogy helyesen végezzük a gyakorlatokat, hogy a sérüléseket elkerüljük. Mindenkinek a saját képességeihez megfelelő feladatot ad. Bármilyen problémánk van elmondhatjuk neki, és együtt megpróbáljuk megoldani.

Mivel CrossFit versenyekre készülök, szükségem van egy súlyemelő edzőre is. Levi segít megtanulni a helyes technikát, és hogy ne jelentsenek problémát a nagyobb súlyok emelése.  Azért szeretek hozzá járni, mert jó hangulatú edzést tart, és biztonságban érzem magam, mert szaktudásával segíti, hogy helyes technikával hajtsam végre a gyakorlatokat.

Mi a kedvenc gyakorlatod? Miért az?

Sok gyakorlatot szeretek, de az örök kedvenc a handstand push up. Úgy érzem, ezt nekem találták ki. Bárhol, bármikor képes lennék csinálni.

Súlyemelésben a szakítás a kedvenc gyakorlatom.

Miért szeretsz hozzánk járni?

Amióta az Undergroundba járok, úgy érzem, hogy lett egy második kis családom. Ha tehetném minden szabadidőmet itt tölteném!

Nagyon jó a közösség, mindenki nagyon kedves és segítőkész. Sok szuper rendezvényt tartanak (pl: házi versenyek, táborok). Sokféle edzés közül lehet választani, mindenki megtalálja a neki megfelelőt.

Van-e olyan álom/cél, amit itt döntöttél el, és hogy állsz a megvalósításával?

Mindig is imádtam versenyezni, tehát nem kérdés, hogy CrossFit versenyző szeretnék lenni. Még sokat kell fejlődnöm a cél eléréséhez, de úgy érzem napról napra egyre közelebb van.

A kezdéshez képest miben és mennyit fejlődtél nálunk?

Nagyon sokat fejlődtem. Sokszor magamon is meglepődök mikor visszanézem a régi edzős videóimat. Amiről az elején azt hittem, hogy soha nem fogom tudni megcsinálni, most már rendszeresen csinálom és nem okoz gondot. Mindig kitűzök magamnak egy gyakorlatot, amit megakarok tanulni, és addig edzek, gyakorlok amíg nem sikerül. A súlyemelésben is folyamatosan növekednek a súlyok, a technikám is egyre jobb. Napról napra fejlődök.

fotók: Aranyász Zita

 




Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published. Required fields are marked *