Sikersztori Fekete Krisztina

Fekete Krisztina (28)

Mióta edzel az Underground Funkcionális Edzésközpontban, és kihez jársz edzeni?

2018 októberében vettem részt az első edzésen. Tarnóczy Zalán és Sinka Attila edzéseire járok leggyakrabban.

Milyen céllal jöttél le hozzánk? Sikerült-e megvalósítani?

Elsősorban fogyás volt a cél, de erősödni is szerettem volna, valamint az állóképességem fejlesztése is tervben volt. Több, mint 10 kilót fogytam. Amikor elkezdtem a terembe járni körülbelül ezt a célt tűztem ki magam elé. Sajnos nem mértem centiméterben a változást, de 2 ruhamérettel hordok most kisebbet. A fogyás mellett sokat formálódtam, izmosodtam és rengeteg hasznos dolgot tanultam az edzéseken.

Sportoltál-e előtte? Ha igen, mit/miket és hány évet?

Korábban csak futottam vagy bicikliztem heti 2-3 alkalommal, de ezeket sem túl rendszeresen csináltam.

Mit szeretsz az edződ órájában? 

Csoportos edzésekre járok, mégis figyelembe veszik az edzők az egyéni igényeket és esetleges problémákat.

Sinka Attilától nagyon sokat tanultam a súlyemelő gyakorlatok kapcsán. Mindig odafigyel, hogy az edzettségi szintemnek megfelelő terhelést kapjak. Végtelen türelemmel tartja a foglalkozásokat, ami különösen nagy előny, amikor elárasztom kérdésekkel.

Tarnóczy Zalánnál garantált a jó hangulat, akár az esti akár a reggeli órákban megyek edzeni. Mindig van valami extra, új feladata számunkra. Egy-egy új feladat kapcsán előfordul, hogy kétségeim vannak, hogy meg tudom-e csinálni, de Zalán egy-kettőre eloszlatja ezeket a kételyeket és rendszerint igaza is van.

Mi a kedvenc gyakorlatod? Miért az?

Nehéz egy kedvenc gyakorlatot kiemelni, több kedvenc is van. Általában azok a feladatok váltak kedvenccé melyeket nehezen tudtam megtanulni, és sikerélmény fűződik hozzá. Ilyen például a double under, amiből már a 22-23 darab is megy zsinórban egymás után. Emlékszem eleinte mennyit szenvedtem vele, de nem hagytam magam. Volt olyan, hogy edzés végén önszorgalomból hajtottam a kötelet és gyakoroltam. Másik kedvenc a kipping handstand push-up, ezt azért szeretem, mert azt gondoltam, hogy sosem fog menni. Végül Zalán addig biztatott és segített, hogy sikerült végrehajtani. Remek érzés volt.

Miért szeretsz hozzánk járni?

Mióta ide járok nagyon rákaptam a sportra, erre az edzésformára és itt igazán felkészült emberektől tanulhatok. Rendkívül jó a csapat és a hangulat. Ha egy rossz nap után lemegyek az edzésre biztos, hogy feltöltődve, jó kedvvel megyek haza. Új barátokat is szereztem. Úgy érzem, egy igazán jó közösség tagja lehetek.

 

Van-e olyan álom/cél, amit itt döntöttél el, és hogy állsz a megvalósításával?

Több kisebb-nagyobb cél is volt, amit időközben kitűztem magamnak. Az egyik ilyen nagy sikerélmény súlyemelésben volt, amikor az 50 kg-os súly felvétele volt a cél. Sinka Attila időt és energiát nem sajnálva segített nekem és sikerült megvalósítani. Ezúton is köszönöm!
Több olyan gyakorlat is van melyeket csak bizonyos mértékű könnyítéssel tudok megcsinálni. A továbbiakban ezeket szeretném fejleszteni.

A kezdéshez képest miben és mennyit fejlődtél nálunk?

Sokat alakult a testtartásom, a mozgásom, hajlékonyságom, a fogyás mértéke pedig magáért beszél. Úgy érzem, nagyon sokat fejlődtem és szeretném folytatni ezt az utat.




Comments (1)
  1. kövesiné Margó Reply

    Szuper vagy Krisztike! Szeretettel gratulálok!


Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published. Required fields are marked *