Sikersztori Vakály Kevin

Vakály Kevin (19)

Mióta edzel az Underground Funkcionális Edzésközpontban, és kihez jársz edzeni?

Kicsit több mint egy éve járok az Underground Funkcionális Edzésközpontba. Kavasánszki Petihez járok crossfitre és Dobi Levihez súlyemelésre. Eleinte Pál Vilmoshoz jártam street workoutra, aztán kezdtem el crossfitezni.

Milyen céllal jöttél le hozzánk? Sikerült-e megvalósítani?

A legjobb barátom, Doránt Dominik mondta, hogy ide jár edzeni, gondoltam kipróbálom, és végre edzővel fogok mozogni. Céljaim közé mindig az tartozott, hogy a saját korlátaimat feszegessem és minél erősebb legyek. Úgy gondolom hogy folyamatosan érek el célokat és fogok a jövőben is.

Sportoltál-e előtte? Ha igen, mit/miket és hány évet?

8 évig futballoztam megyei szinten, általános iskolában atletizáltam egy évig és birkóztam is. Kondiparkba jártam le sokáig, ott edzettem saját tudásom és ismereteim szerint. Saját testsúlyos edzést 6 évig csináltam kondiparkban és otthon.

Mit szeretsz az edződ órájában? 

Kavasánszki Péter edzéseit mindig is nagyra tartottam. Olyan edző aki ha kell segítséget és támaszt nyújt, de ha arra van szükség, a hibákra is fényt derít. Rendkívül őszinte és kitartó tanítványaival kapcsolatban. Rengeteget röhögünk a közös edzéseken, de ugyanakkor kellő komolysággal vagyunk ha az edzésről van szó. Folyamatosan képzi magát, és egyre sikeresebb munkát végzünk közösen.

Dobi Leventével nagyon izgalmasak a súlyemelő edzések. Egyre többet tud ő is, tapasztalatait mindig megosztja velünk. Csodás érzés az, amikor egy új egyéni rekordot ünneplünk. Változatosak az edzések és kemények.

Mi a kedvenc gyakorlatod? Miért az?

Kedvenc gyakorlatom nem igazán van, mindent nagyon szeretek. Ha ki kell emelni valamit, talán az evezőgépen való mozgolódás a legjobb. Mindig izgalommal tölt el ha az benne van az edzésben. Fejleszti az állóképességet és az erődet is növeli.

Miért szeretsz hozzánk járni?

Nagyon családias a hangulat és szuper a társaság. Helyileg is könnyen megközelíthető. Az edzők szakértelme is vonzó lehet egy újonc számára. Egymást bátorítva haladunk lépésről lépésre.

Van-e olyan álom/cél, amit itt döntöttél el, és hogy állsz a megvalósításával?

Szeretnék eljutni egy crossfit Magyar Bajnokságra. Ha ezt sikerül megvalósítanom rendkívül boldog leszek.

A kezdéshez képest miben és mennyit fejlődtél nálunk?

A mindennapokban is sokat segít nekem a sport. Sokkal higgadtabb és összeszedettebb vagyok azóta, mióta crossfitezek. Mozgásilag, erő tekintetében, állóképességben és koncentrációban is sokat sikerült már fejlődnöm. Egyre biztosabbak a felvételek, javulnak a mozgásminták.

 

 




Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published. Required fields are marked *