Gyógymasszőrünk, Végh Anikó

Végh Anikó  (22 )

 

Mióta foglalkozol masszázzsal, és pontosan milyen területein vagy jártas? 

Kééve végeztem el a gyógymasszőr képzést és azóta dolgozok is benne. Főként svéd masszázsfogásokat alkalmazok, mind gógy-, sport-, lazító-, frissítő masszázsok alkalmával.  

Miért kezdtél el foglalkozni ezzel? 

Mindig is a sporthoz, mozgáshoz, rehabilitációhoz kapcsolódó tanulmányok érdekeltek leginkább, így egyetem előtt, úgy gondoltam, hogy ez a gyógymasszőr képzés ad egy jó alapot, aminek később is nagy hasznát vehetem majd, ráadásul segíthetem munkámmal mindazokat, akiknek mozgásszervi fájdalmai vannak és terápiára van szükségük, vagy éppen azokat, akik lazításra vágynak, vagy akár sportolók rehabilitásában vehetek részt. 

 

Miért tartod fontosnak a masszázst egy sportoló életében?  

A sportmasszázs segít megelőzni vagy akár kezelni a sporttal kapcsolatos sérüléseket, enyhíti az izomfeszültséget, illetve a sportesemény utáni gyulladásokat. Alkalmazható a sportolás, mozgás előtti bemelegítésben is, versenyre való felkészítés soráés verseny utáni rehabilitációban, mind amatőés profi sportolók esetében egyaránt, sőt bármely intenzívebb mozgás megkezdése előtt vagy után az izmok bemelegítésére, keringésfokozásra, a nyújtó, lazító fogások révén az izmok rugalmasabbá tételére. 

 

Milyen továbbképzéseken vettél/veszel részt? 

Jelenleg gyógytornásznak tanulok és emellett dolgozom masszőrként. A gyógytornász szak egy nagyon komplex képzés ezen a téren, így mondhatni folyamatosan képzem magam, de emellett is részt veszek plusz képzéseken, amit úgy vélek hasznos lehet a szakmámban. Kinesiotape alapképzést végeztem, amit szintén előszeretettel használnak mozgásszervi panaszok kezelésében.  

 

Milyen új területek érdekelnek, amiben mindenképp szeretnél még jártasságot szerezni? 

Gyógymasszőr képesítéssel is rengeteg továbbképzésen vehetek részt, szinte minden lehetőséget szeretnék kihasználni, hogy fejlesszem magam. A kinesiotape alapomat is szeretném majd bővíteni, érdekel továbbá a flossing, köpöly, FDM és számos más képzés is, amit a közeljövőben szeretnék is beépíteni a munkámba. 

 

Hogyan kerültél kapcsolatba a termünkkel?   

Első éves gimnazistaként kezdtem el atlétikázni a testnevelő tanárom ajánlására, amiért azóta is hálás vagyok, hiszen a mindennapjaim részévé vált a mozgás, az egészséges életmód. Az atlétikai edzésekbe heti egy TRX edzés volt építve, amit Tarnóczy Zalán edző tartott nekünk, aki nem sokkal később az Underground edzésközpont alapítója lett. A továbbtanulás miatt sajnos abba kellett hagynom az atlétikázást. Amikor a gyógymasszőrképzés vizsgája körül jártam összefutottunk Zalánnal véletlenül a városban és kiderült, hogy  éppen gyógymasszőrt keres az Undergrounba. Így kerültem ide és lehetek ennek a remek csapatnak a tagja. 

 

Sportoltál-e előtte? Ha igen, mennyi ideig, és milyen típusú sportot űztél? 

Mint említettem már gimnazistaként kezdtem el atlétikázni a nyíregyházi sportcentrumnál, amit közel 4 évig folytattam rövid távú futóként, kisebb versenyeken vettem részt. Nagyon szerettem az atlétika edzéseket, nagyon jó edzőm volt, számomra egy nagyon jó fizikumot alapozott meg. Ezután sem hagytam abba a sportot, egy személyi edző képzésen vettem részt és otthon, edzőtermekben fejlesztettem magam. Majd mikor idekerültem az Undergroundban indult egy kezdő cross fit edzés amin részt is vettem és nagyon megtetszett, azóta is szívesen veszek részt ilyen edzéseken. 

 

Milyen edzéseken szoktál részt venni nálunk? 

Főleg cross fit edzéseken, WOD-on, challengeken szoktam részt venni, jó a csapat, a hangulat, kemények az edzések, kiváló edzők tartják, szívesen jövök edzeni bármikor. 

 

Mi a kedvenc gyakorlatod?     

Nem nagyon tudok kiemelni kifejezetten egy kedvencet a sok gyakorlat közül, mert sokmindent kedvelek és vannak olyan gyakorlatok is aminek. a technikáját még nem sikerült elsajátítanom, de ha választani kell talán a burpeet mondanám, mivel nagyon dinamikus és megdolgoztatja az egész testet. 

 

Vannak-e céljaid a sport bármelyik területén?   

A folyamatos fejlődéés az egészségmegőrzés a célom, szívesen tanulok új technikákat és szeretném megőrizni, fejleszteni a fizikumomat. 

 

Hogy érzed magad nálunk? 

Mindenki nagyon kedves, segítőkész, első perctől kezdve szerettem ide lejönni, ennek a csapatnak a tagja lenni. Jók a közös programok, általában mindig jó a hangulat. Mindig a fejlődésre törekszünk émegvitatjuk a hibákat, hogy előre léphessünk. 




Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published. Required fields are marked *