Sikersztori – Danka Marcell

Danka Marcell (15)

Mióta edzel az Underground Funkcionális Edzésközpontban, és kihez jársz edzeni?

Már több mint 2 éve járok a terembe. Barta Imrénél kezdtem a TRX edzéseket, most pedig Kavasánszki Péterhez járok.

Milyen céllal jöttél le hozzánk? Sikerült-e megvalósítani?

Sokáig nem voltam megbarátkozva a fizikumommal és az állóképességemmel. Ezeken javítani akartam, ezért sokáig gondolkoztam, hogy milyen sportot kezdjek el. Végül egy családi ismerős ajánlotta az Undergroundot. Még nem teljesen értem el a céljaimat, de közel kerültem hozzájuk és nemsokára elérhetem őket.

Sportoltál-e előtte? Ha igen, mit/miket és hány évet?

Szertornáztam általános iskola első és második osztályában, valamint 7 éven át úsztam. Sokat tanultam mindkét sportból, amiket az edzéseken jól tudok hasznosítani. Az eddig űzött sportok közül ebben érzem magam a legeredményesebbnek.

Mit szeretsz az edződ órájában?

Mindig jó hangulat van az órákon. Kava nehéz és kihívó edzéseket állít össze, de szerintem ennek a sportágnak ez a szépsége. Az edzés végén lévő wodokban feszegetni kell a határainkat és meg kell küzdeni a jó eredményért, de az azt követő elégedett érzetért megéri megdolgozni.

Mi a kedvenc gyakorlatod? Miért az?

Rengeteg gyakorlatot foglal magába a Crossfit, amik között rengeteg fantasztikus van. A kedvenc gyakorlatom talán a húzódzkodás. Egy kezdő sportoló számára nehéz gyakorlatnak számíthat, azonban, ha elsajátítjuk a technikáját és erőben elérünk egy kellő szintet, akkor élvezni fogjuk a húzódzkodó edzéseket. Nekem mindig is az egyik kedvenc gyakorlatom volt.

Miért szeretsz hozzánk járni?

Szeretem, hogy az Underground nem egy olyan terem ahol az emberek egyedül edzenek, hanem csoportok vannak és így mindig jó hangulat van az edzéseken. Emellett nagyon jó csapatépítő is. Az edzők nagyon segítőkészek és tetszik, hogy baráti viszonyt ápolhatok velük. Nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy elérjem a céljaimat.

Van-e olyan álom/cél, amit itt döntöttél el, és hogy állsz a megvalósításával?

Miután már egy ideje ide jártam, ráeszméltem, hogy milyen fontos szerepet játszik a sport az életünkben és eldöntöttem, hogy ezt a sportot felnőtt koromban is folytatni szeretném. Remélem ez kivitelezhető lesz és fogok tudni időt szakítani rá.

A kezdéshez képest miben és mennyit fejlődtél nálunk?

Ez alatt a két év alatt biztosan sokat fejlődtem erőben és az állóképességem is jobb lett. Mivel az edzések közben fejben is ott kell lenni, ezért megtanultam jobban összpontosítani, és a hosszú wodok miatt kitartóbb lettem.




Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published. Required fields are marked *